Chris Moneymaker – från internet till Las Vegas

Året var 2003 då online poker kom igång rejält. En stor del av detta var tack vare pokerspelaren med det träffande namnet Chris Moneymaker. Man kan tro att det är ett artistnamn, men faktum är att han faktiskt heter så från födseln. År 2003 anordnade PokerStars en satellit-tävling för WSOP på nätet, en tävling som Chris Moneymaker vann. Förutom vinstpengarna så fick vinnaren även vara med och spela mot de bästa spelarna i världen i Las Vegas på det prestigefylla WSOP Main Event. För Chris Moneymaker så var pokerspelandet aldrig något annat än en hobby, något han sysslade med i fritiden efter det riktiga jobbet. Att spela mot världseliten var något som han inte ens hade drömt om.

Chris Moneymaker ger alla hopp

Till slut så fick Chris Moneymaker tillräckligt med mod att bege sig till Las Vegas och utmana de bästa pokerspelarna i världen. Och tur är väl det, för ingen hade anat att det var just han, hobbyspelaren från nätet, som skulle vinna hela kalaset. 2,5 miljoner kronor rikare begav han sig tillbaks till hemstaden, och fortsatte jobba som vanligt.

Det var inte förrän 9 månader efteråt, när han vann sin andra större tävling, som Chris Moneymaker insåg att han faktiskt kunde leva på att spela poker professionellt. Han beslöt sig för att sluta på jobbet han hade och satsa på pokerspelandet. Han hade en tuff period i början då det inte började så bra som han hade hoppats. Anledningen enligt honom själv var att han trodde han redan var bäst och inte behövde anstränga sig mer. Chris Moneymaker insåg snabbt att han behövde bli mer ödmjuk och började fokusera på att aktivt förbättra sitt spelande, vilket genast gav resultat.

Än idag så lever Chris på sitt pokerspelande, och vid frågan om vad som är den viktigaste egenskapen en pokerspelare måste ha så gav han ett ganska oväntat svar: att kunna hushålla med pengarna. Poker är precis som vilket annat jobb som helst och om du inte har koll på vart pengarna tar vägen så kommer de att försvinna.

Chris Moneymaker tog Las Vegas med storm