Phil Ivey – En av pokervärldens stjärnor

Den 38-åriga amerikanska pokerstjärnan Phil Ivey anses vara en av världens bästa pokerspelare. Han brukar kallas för pokervärldens Tiger Woods och det är inte bara på grund av sitt utseendet. Precis som Tiger Woods så är Phil Ivey väldigt framgångsrik i sin sport. Han har flera tunga titlar i bagaget, bland annat 10 WSOP-armband, och åtskilliga miljoner dollar i vinstpengar.

The Phenom

Ett annat av Phil Ives smeknamn är ”The Phenom”, en förkortning av fenomenet. Med tanke på att han är den yngste spelaren som någonsin vunnit 10 stycken WSOP-armband så förstår man varför. Han håller dessutom i flera andra rekord, bland annat är han den spelare som nått 10 stycken armband på kortast tid. Det tog honom 14 år att slå rekordet som tidigare låg på 17 år.

Phil Ivey pokerstjärnan

Phil Ivey – Entreprenören

Ett rykte som mycket väl kan stämma är att Phil Ivey har vunnit mest pengar på poker någonsin. Under sin än så länge ganska korta karriär så sägs han ha håvat in över 200 miljoner dollar i vinstpengar, framför allt i casino-meckat Las Vegas livebord.

Till skillnad från andra pokerspelare så är Phil Ivey även en entreprenör. 2012 så grundade han bland annat pokersajten Ivey Poker och lanserade en tillhörande poker-app. Genom appen kan man spela gratis mot bland annat Phil Ivey själv och även andra pokerproffs som Patrik Antonius. Utöver det har han även grundat Ivey League, ett sida där man kan träna sina pokerkunskaper med hjälp av professionella coacher. Sidan lanserades 2014 och är ett sätt för pokerspelaren att bidra till utvecklandet av nya talanger inom sporten.

Just det med att bidra är något som är stort för Phil Ivey. Han donerar regelbundet stora summor pengar till olika ideella föreningar. Oftast till barn som har det tufft men även till olika program som hjälper de hemlösa.