Pokerpersonligheter från Sverige

I vårt avlånga land finns en hel del pokerpersonligheter. En av dem skulle man kunna tro bor i ett annat land eftersom hans smeknamn när han spelar är TerribleTurk, men han har faktiskt spelat i Sverige sedan barnsben. Murat Sahan började spela i Malmö när han var runt 13 år. Eftersom han är född redan 1967 ger det honom en lång och brokig karriär. Efter några framgångsrika år insjuknade han i diabetes och hans pokerkarriär lades på is, men TerribleTurk tog sig sedan tillbaka igen. Han har också haft andra arbeten än som professionell pokerspelare, till exempel översättare. Idag är han skribent för Poker Magazine i Sverige. Han är en riktig gammal räv av den gamla skolan!

Det finns så klart fler pokerpersonligheter än Murat Sahan. En av dem har precis som TerribleTurk en lång karriär. Dan Glimne är skribent och spelare, men även spelkonstruktör. Han har skapat spelen “Jorden runt på 8o dagar” och “Sätt sprätt på en miljooon!”. Dan Glimne har även gett ut böcker och dessutom kommenterat poker på TV och på så sätt blivit en framgångsrik allsysslare som visar på att du kan göra många olika saker om du brinner för spel.

Dilba Demirbag

En av de mer omdebatterade pokerpersonligheter i Sverige är sångerskan Dilba Demirbag. Hon kom tvåa i “Pokermiljonen” trots att en del anklagade henne för att spela uruselt. Hennes kritiker menar att placeringen var ren tur och att hon aldrig kunnat spela vidare utan den sponsring hon fick efter tävlingen av till exempel PokerStars. De stängde dock senare av henne från spel då hon fuskade genom att använda flera spelkonton. Dilba själv menar att domen var orättvis. Oavsett hur bra eller dålig Dilba är, eller om domen var rätt eller fel, har hon definitivt varit en personlighet när det gäller poker. Om du vill läsa mer om kontroverserna är det inte svårt att googla fram forumtrådar om Dilba och hennes pokerspelande.

Pokerpersonligheter från Sverige