Unibet Open

Det första Unibet Open anordnades 2007 där en serie med live turneringar hölls på olika platser i Europa. Turneringen varade i fyra dagar och hade ett maxantal på 450 deltagare, allt från amatörer till professionella spelare. Alla med de sexsiffriga prispoolerna som mål.

Eventet har en unikt spännande stämning pga att det är en sån blandning av deltagare. Detta har lett till att Unibet Open, på bara ett par år, har vuxit från att vara ett event till att hållas på flera olika plaster i Europa. Under turneringen ger Unibet Open deltagarna möjlighet att se de olika sevärdheterna i värdlandet och anordnar också olika tillställningar och sidoevent.

Inköpet för live eventet 2014 är 1000 + 100 euro, men Unibet har anordnat vinstpaket man kan spela om genom satelliter.

Sedan 2011 anordnas också Unibet Open Online med sex olika events. Tillsammans med live eventen blev det totalt tio event som spelades 2011 i Unibet Open. En leaderboard är ansvariga för att hålla reda på det totala resultatet. Efter finalen i Riga fick de tio bäst rankade spelarna en del av live eventets prispool. 5 % av prispoolen från varje event reserveras för dessa spelare. Kravet för att få ta del av dessa prispengar är att de måste ha deltagit i minst ett live- och ett online event.

Spelschema

Spelschema för Unibet Open 2014
Danmark, Köpenhamn: 13 – 16 mars 2014
Estland, Tallinn: 29 maj – 1 juni 2014
Frankrike, Cannes: 19 – 21 september 2014