Viktor Blom rädds inte för att förlora

Nätpokern har varit populär i Sverige under en längre tid och vi har flera internationellt kända pokerspelare. En av dessa spelare är den unge Viktor Blom, född 1990. Hans alias inom onlinepoker är Isildur1 och han fick sitt stora genombrott 2009. Sin kändisstatus fick han genom att bland annat ha haft ett finger med i alla tio av de största pottarna i onlinepokerns historia. Hans identitet under den här perioden var inte känd, utan det enda man visste var hans online alias, Isildur1.

14åring

Redan som 14-åring lärde hans äldre bror honom att spela poker, vilket resulterade i att han regelbundet spelade med skolkamrater. Sitt kända online alias Isildur1 dök inte upp förrän 2009 hos Full Tilt Poker. Det var inte förrän han började spela mot kända namn som Phil Ivey och Patrik Antonius, som han började bli igenkänd själv. Flera av de kända profilerna förlorade mot honom och i november samma år hade han under namnet Isildur1 vunnit totalt 40 miljoner kronor.

Precis som under ungdomen så började Viktor Blom förlora sina pengar och var nära på att förlora allt. Han både vann och förlorade miljonsummor regelbundet under denna perioden. Flera gånger tog han rekordet för den högsta förlustsumman i onlinepokerns historia, pengar som han oftast vann tillbaks på ett eller annat sätt. Det kanske låter som en mardröm för vissa att förlora så mycket pengar, men för Viktor Blom var det en styrka. Enligt honom själv så var han övertygad om att pokerspelarna som spelade i högoddsborden var rädda att förlora pengarna, en insikt som gav honom en fördel.

Än idag spelar Viktor Blom med sin aggressiva taktik. Att inte vara rädd för att förlora gav honom modet att ta större risker. Om det är en lärdom man som spelare vill ta del av får man avgöra själv, men att det fungerar för Viktor Blom är åtminstone väldigt tydligt.

Viktor Blom pris guld kort